fbpx
Indoor Golf Group strävar efter att bidra till utvecklingen av svensk golf. Därför arrangerar vi IGG Challenge på Challenge Tour för att ge svenska elitspelare möjlighet att etablera sig i Europa och på världstourerna. Vårt engagemang för att föra Challenge Tour-tävlingar till Sverige inleddes 2022 och sträcker sig minst fram till 2025.

Älska golf. Året runt. Indoor Golf Groups värdeord är inte enbart framtagna för att lyfta fram inomhusgolf på vintern, de innefattar även en strävan att ständigt växa och utveckla den sport vi älskar – året runt. Vi är stolta över att vara huvudsponsor för en av Sveriges och Europas största golftävlingar under perioden 2022-2025!

Välkommen till årets värdbana

Landeryd – Vesterby Links

Indoor Golf Group Challenge kommer att äga rum på Landeryd – Vesterby Links, belägen strax utanför Linköping, från den 31 aug till 3 sept. Årets tävlingsbana är en pärla i det östgötska eklandskapet och har en distinkt links-liknande karaktär som påminner om de klassiska banorna på de brittiska öarna. Banan har tidigare varit värd för svenska herrtouren MoreGolf Mastercard Tour under några år och har blivit uppskattad som en utmanande spelplats.

Challenge Tour är steget mot DP World Tour (tidigare Europatouren) för de flesta svenska herrspelarna. För att nå DP World Tour måste man först ta sig igenom Challenge Tour. De 20 bästa spelarna på Challenge Tour’s årsranking får spelrättigheter för nästkommande säsong på DP World Tour.

Att nå Challenge Tour är dock en utmaning i sig. MoreGolf Mastercard Tour, den svenska herrtouren, tillsammans med danska Ecco Tour bildar Nordic Golf League. De fem bästa spelarna på NGL’s årsranking får spelrättigheter på Challenge Tour följande år. Det är ett smalt nålsögat för svenska elitspelare att ta sig igenom för att få chansen att spela på Challenge Tour.

Genom att arrangera en tävling på Challenge Tour får man 50 Wild Cards att fördela. Det är därför viktigt för svenska elitspelare att ha tävlingar på hemmaplan för att öka sina spelmöjligheter, utan att behöva komma topp-5 på NGL’s årsranking. Indoor Golf Group är engagerade i att skapa dessa möjligheter och delar våra Wild Cards med Svenska Golfförbundet. Vi vill ge fler högrankade spelare i Sverige chansen att etablera sig på Challenge Tour. Under de senaste 10 åren har det varit ont om Challengetourtävlingar i Sverige, och vi är stolta över att vara en av de två svenska tävlingarna på Challenge Tour 2023 – den andra är Dormy Open.

INBJUDAN TILL ALLA GOLFJUNIORER

Följ framtidens golfstjärnor från första parkett!

Härmed bjuder vi in era juniorgrupper till fyra dagar med event och golf i världsklass! Biljetterna är gratis för alla juniorer.
Ett perfekt tillfälle att genomföra ett team-event med era träningsgrupper där ni på nära håll har möjlighet att följa toppspelare från hela Europa på deras jakt på 20 åtråvärda platser på DP World Tour.

Uppdateringar från tävlingen

Maximillian Rotluff vann IGG Challenge 2023 1000 1000 Indoor Golf Group

Maximillian Rotluff vann IGG Challenge 2023

Vi har en vinnare! Maximillian Rotluff -21 Med tre slags marginal tar han sin andra seger för året, vinner 40…

IGG Challenge – Runda 3 1574 1050 Indoor Golf Group

IGG Challenge – Runda 3

Runda 3 är nu färdigspelad. När vi tagit oss in på dag 3 var det en hel del golf som…

IGG Challenge – Runda 2 1574 1050 Indoor Golf Group

IGG Challenge – Runda 2

Runda 2 är nu färdigspelad. Dag 2 var ett ovisst kort redan från start. Vi fick åter idag bevittna mycket…

IGG Challenge – Runda 1 2560 1708 Indoor Golf Group

IGG Challenge – Runda 1

Runda 1 är klar Solen sken idag på alla tävlanden, lite vind och fina förhållanden var receptet till de låga…

PRO-am tävlingen blev en succé 1536 1536 Indoor Golf Group

PRO-am tävlingen blev en succé

PRO-am tävlingen blev en succé! Det blev en stor succé när vi arrangerade vår PRO-am tävling för IGG Challenge 2023.…

Indoor Golf Group Challenge 2023 626 626 Indoor Golf Group

Indoor Golf Group Challenge 2023

Följ nyhetsuppdateringar och leaderboard i Indoor Golf Group Challenge 2023 via European Tours hemsida genom att klicka här.

Birdiejakten 2023 1080 1080 Indoor Golf Group

Birdiejakten 2023

Tävla på vår Instagram 🤗 Gå in på @indoorgolfgroup och gissa hur många birdies som görs under veckan i Indoor…

IGG Challenge Youtube Serie 2023 1080 1080 Indoor Golf Group

IGG Challenge Youtube Serie 2023

Serien som speglar initiativet bakom IGG Challenge På Indoor Golf Group värnar vi om golfsverige och ungdomsgolfen. I och med…

Team Indoor Golf

Unga elitspelare med målet att nå världstourerna.

År 2021 påbörjade Indoor Golf Group sin satsning för att stödja den svenska golfsportens utveckling genom att skapa Team Indoor Golf. Teamet bestod ursprungligen av fyra svenska herrspelare som befann sig på tröskeln till att etablera sig i Europa. Inför 2023 har Mikael Lindberg avancerat upp till DP World Tour. I år består teamet av åtta spelare – fyra herrar och två damer. En del av teamet tas ut i samråd med coachen för svenska herrlandslaget.

Förutom ekonomiska stöd får spelarna ta del av de Wild Cards vi blir disponerade för att vi arrangerar tävlingen, och som vi kan byta med andra arrangörer för att få starter på fler tävlingar. Team-satsningen är ett försök att få ut fler spelare på världstourerna och därmed öka sportens popularitet. Utöver spelarna i Teamet sponsrar vi även fler herr- och damspelare som agerar som våra ambassadörer.

TrackMan

Two radars. One camera. Zero doubt.

TrackMan ligger bakom tekniken för simulatorerna på alla Indoor Golf Groups golfcenter. Under tävlingsdagarna kommer TrackMan vara en naturlig del av upplevelsen och du som besökare kommer bland annat själv kunna testa att slå på rangen med TrackMan och även testa en likadan simulator som Indoor Golf Group har på sina center!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy om vår hantering och behandling av personuppgifter
    Integritetspolicy