fbpx

Indoor Golf Group har en ambition om att bidra till svensk golfs utveckling – därför arrangerar vi Indoor Golf Group Challenge på Challenge Tour för att ge svenska herrelitspelare möjlighet att ta sig ut i Europa och på världstourerna

Älska golf. Året runt. Indoor Golf Groups värdeord är inte enbart framtagna för att lyfta fram inomhusgolf på vintern – de innefattar en ambition att växa och utveckla sporten vi älskar. Året runt. Vi är stolta att vara huvudsponsor till en av Sveriges och Europas största golftävlingar 2023!

Välkommen till årets värdbana

Landeryds GK – Vesterby Links

Spelplats för Indoor Golf Group Challenge 31 aug till 3 sept 2023 är Landeryds Golfklubb, strax utanför Linköping.

Vesterby Links som är årets tävlingsbana är en linksliknande pärla i det östgötska eklandskapet som för tankarna till de brittiska öarna och dess karaktäristiska banor.

Banan har under några år besökts av svenska herrtouren MoreGolf Mastercard Tour, och då varit en uppskattad utmaning.

Challenge Tour – vägen till DP World Tour

De flesta svenska herrspelarna har siktet inställt på att nå DP World Tour (tidigare Europatouren) och för att nå dit behöver man ta sig genom Challenge Tour först. De 20 bästa spelarna på Challenge Tours årsranking får spelrättighet nästkommande säsong på DP World Tour.

Men att ta sig till Challenge Tour är ett nog så utmanande steg. Den svenska golftouren för herrar, MoreGolf Mastercard Tour, utgör tillsammans med danska Ecco Tour det som kallas Nordic Golf League. Spelarna som slutar topp-5 på NGL’s årsranking får spelrättighet på CT nästkommande år. Det betyder att det är ett nålsöga att ta sig igenom för svenska elitspelare för att få chansen att spela på CT.

Att arrangera en tävling på Challenge Tour medför dock att man får 50 Wild Cards att disponera. Det är alltså otroligt viktigt för ett lands elitspelare att det arrangeras tävlingar på hemmamark för att det ska ges mer spelmöjligheter. Här kommer en del av Indoor Golf Groups intresse in – vi vill skapa förutsättningar för svenska elitspelare att nå ut på världstourerna och delar på de Wild Cards vi får med Svenska Golfförbundet, så att fler topprankade spelare i Sverige ska få en chans att etablera sig på CT. De senaste 10-åren har varit barskrapat med Challengetourtävlingar i Sverige och vi är glada att vara en av de två svenska tävlingarna på Challenge Tour 2022 – den andra är Dormy Open.

INBJUDAN TILL ALLA GOLFJUNIORER

Följ framtidens golfstjärnor från första parkett!

Härmed inbjudes era juniorgrupper till fyra dagar med event och golf i världsklass! Biljetterna är gratis för alla juniorer.
Ett perfekt tillfälle att genomföra ett team-event med era träningsgrupper där ni på nära håll har möjlighet att följa toppspelare från hela Europa på deras jakt på 20 åtråvärda platser på DP World Tour.

Är du intresserad av att spela Pro-Am och/eller blir hålsponsor?

Ta chansen att delta i en av få Pro-Am-tävlingar som hålls i Sverige på denna nivå! Vi kommer inom kort släppa våra Pro-Am paket men du kan redan nu använda kontaktknapparna nedan för att få mer info så kontaktar vi dig.

Team Indoor Golf

4 unga elitspelare med målet att nå världstourerna.

2021 påbörjade Indoor Golf Group sin satsning om att stötta svensk golfs utveckling genom att skapa Team Indoor Golf. Teamet består av 4 svenska herrspelare som står på randen att etablera sig i Europa och tas ut i samråd med svenska herrlandslagets coach.

Förutom ekonomiska bidrag får spelarna ta del av de Wild Cards vi blir disponerade för att vi arrangerar tävlingen och som vi kan byta med andra arrangörer för att få starter på andra tävlingar. Team-satsningen är ett försök att få ut fler spelare på världstourerna och därmed växa sporten genom ökat intresse. Utöver spelarna i Teamet sponsrar vi även fler herr- och damspelare som är våra ambassadörer.

TrackMan

Two radars. One camera. Zero doubt.

TrackMan ligger bakom tekniken för simulatorerna på alla Indoor Golf Groups golfcenter. Under tävlingsdagarna kommer TrackMan vara en naturlig del av upplevelsen och du som besökare kommer bland annat själv kunna testa att slå på rangen med TrackMan och även testa en likadan simulator som Indoor Golf Group har på sina center!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy om vår hantering och behandling av personuppgifter
    Integritetspolicy