fbpx
Mot världstoppen.
TEAM INDOOR GOLF

4 unga elitspelare med målet att nå världstourerna.

Indoor Golf Group vill utveckla svensk golf genom att förlänga säsongen över hela vintern och tillgängliggöra TrackMan-simulatorer för alla. Vi har också en ambition om att ge tillbaka till golfsverige genom att hjälpa unga elitspelare att nå sina mål och ta klivet ut på världstourerna. Proffsgolf på svensk toppnivå uppmärksammas oförtjänt lite i förhållande till hur stor sporten är och det är endast 10-20 svenskar som årligen kan livnära sig enbart på tävlingsspel.

I år inleder vi en satsning på Team Indoor Golf med 4 riktigt duktiga svenska spelare som har potential att nå toppen. Vi stöttar dem ekonomiskt men gör också andra initiativ för att bidra till deras utveckling. Du kommer få följa spelarna löpande via vår YouTube-kanal och sociala medier! Det blir intervjuer, take-overs från deras tävlingar, djupdykning i spelarnas TrackMan-siffror, med mera. Var med och stötta Teamet genom att följa deras resa!

 

Adam Eineving

Adam är född 1995 och tävlar för Chalmers GK. Adam har landslagsmeriter och 1 seger som proffs på sin meritlista från Future Series, men väntar på sin första seger på Nordic Golf League, där han har flertalet topp-3 placeringar sedan tidigare. Han har dessutom erfarenhet av en vinst på Europatouren som caddie åt Marcus Kinhult. Adam ligger på plats 938 på världsrankingen och är den 36:e högst rankade svenska herrspelaren. Han slutade på 17:e plats på Nordic Golf League 2020.
Tävlingsresultat →

Adam Blommé

Adam är född 1996 och tävlar Bro-Bålsta GK. Han har en gedigen amatörkarriär bakom sig och har representera landslaget under många år och tagit flera mästerskapsmedaljer. Adam tog sånär sin första seger på Nordic Golf League när årets första tävling i Sverige spelades, men fick nöja sig med en 2:a-plats då och en bra start på säsongen. Han har sedan tidigare 2 segrar på Future Series och ligger för närvarande på plats 821 på världsrankingen och är den 29:e högst rankade herrspelaren. Han slutade på 34:e plats på Nordic Golf League 2020.
Tävlingsresultat →

Felix Pålson

Felix är född 1997 och tävlar för Lidingö GK. Felix har under vintern varit involverad i Indoor Golf Group på annat sätt än att vara en del av vårt Team, han har varit med i att starta upp och driva Sickla Indoor Golf i Stockholm. Även Felix har erfarenheter från landslaget och har varit med och tagit mästerskapsmedaljer för Sverige. Han jagar i år sin första seger som proffs men har flertalet tunga titlar från juniorkarriären, bland annat en vinst i Junior-SM. Han ligger för närvarande på plats 1294 på världsrankingen och är den 57:e högst rankade svenska spelaren. Han slutade på 25:e plats på Nordic Golf League 2020.
Tävlingsresultat →

Mikael Lindberg

Nordens absolut hetaste spelare 2020 som med 4 segrar (!) och 4 andraplatser vann Nordic Golf League i överlägsen stil. Mikael är född 1993 och spelar för AIK Golf och är den enda spelaren i teamet som har fullvärdigt kort på Challenge Tour i år, tack vare sitt fina fjolår. Mikael har redan hunnit med en topp-3 placering och har god chans att bli topp-20 på årets ranking för att ta en plats på Europatouren 2022. Mikael rankas på plats 264 på världsrankingen och är med det den 7:e högst rankade svenska herrspelaren. Han slutade som sagt på 1:a plats på Nordic Golf League 2020.
Tävlingsresultat →

Challenge Tour

Mikael Lindberg spelar 2021 på Challenge Tour som är undertouren till Europatouren. De övriga spelarna i gästspelar här ibland genom Wilc Cards från svenska golfförbundet. Topp-20 på årets ranking får kort till Europatouren 2022.

Nordic Golf League

Här spelar Felix, Blommé och Eineving. Nordiska Ligan är en gemensam ranking för tävlingarna på svenska proffstouren MoreGolf Mastercard Tour och danska Ecco Tour. Topp-5 på årets ranking får kategori på Challenge Tour 2022 – ett nålsöga att ta sig igenom!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy om vår hantering och behandling av personuppgifter
    Integritetspolicy