fbpx

Jesper Svensson vann på DP World Tour

Jesper Svensson vann på DP World Tour 1000 1000 Indoor Golf Group

Segrare i Porsche Singapore Classic

Från svenska golftouren till segrare på DP World tour på mindre än ett år – Jesper Svensson har gjort kometkarriär sedan han blev en del av Team Indoor Golf.

Den nyblivne 28-åringen Jesper Svensson är på inget sätt en duvunge inom proffsgolfen, men hans utveckling det senaste året kan inte klassas som annat än exceptionell. Efter seger i finalen på Nordic Golf League 2020 gjorde Uppsala-killen debut på Challenge Tour 2021, men de första säsongerna på europanivå blev inte vad han hoppades på. Efter 2022 låg han på fel sida av rankinggränsen för att behålla sitt kort på CT och var tvungen att inleda 2023 på svenska golftouren och Nordic Golf League.

Det var i detta skede, en bit in på 2023, som Jesper blev en del av Team Indoor Golf. Indoor Golf Group samarbetar med svenska landslagscoachen Ola Lindgren för att ta ut de herrar som ska bli en del av Team Indoor Golf och Jesper blev identifierad och tackade ja. Ett av incitamenten för spelarna att vara med i teamet är att få starter på CT via wild cards som har tilldelats IGG på grund av huvudsponsorskap till tävlingen Indoor Golf Group Challenge.

Efter att ha inlett 2023 med åtta tävlingar på Nordic Golf League fick så Jesper Svensson chansen via ett Wild Card att starta igen på Challenge Tour i tävlingen B-NL Challenge Trophy och han gjorde det med bravur – det blev seger direkt.

Jesper fortsatte med bra spel resterande delen av 2023 på Challenge Tour. Via tre andraplatser (bland annat i Indoor Golf Group Challenge) och sin seger slutade han på femte plats på årsrankingen och säkrade sitt DP World Tour-kort för 2024.

Framgångarna på DP World Tour har inte låtit vänta på sig. Det blev en andraplats redan i andra starten för säsongen i tävlingen Investec South African Open Championship och efter ytterligare en andraplats i Bahrain Championship kom så hans första seger i Porsche Singapore Classic. Med sin fina start på säsongen ligger Svensson nu trea på Race to Dubai bakom Rory Mcilroy och Rikuya Hoshino.

Om Jespers träning i TrackMan-simulatorer har bidragit till hans framgångar låter vi vara osagt, men se videon nedan för att höra vad det är som Jesper gillar mest med simulatorgolf.

Stort grattis till dina framgångar än så länge Jesper och fortsatt lycka till!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy om vår hantering och behandling av personuppgifter
    Integritetspolicy