fbpx

Välkommen till världens bästa golf. Inomhus.

En introduktion till simulatorgolf och hur det funkar.

Simulatorgolf – hur funkar det?

En golfsimulator används för nöjes skull men också som ett avancerat träningshjälpmedel. Mestadels spelas 18-hålsrundor på olika banor men man kan också köra spel, träning och tester som är anpassade för nybörjare såväl som elitspelare.

Spelaren slår en riktig golfboll med egna klubbor mot en duk fyra meter bort, som är belyst av en projektor. Bakom spelaren finns en ’Launch Monitor’ som läser av klubbans rörelse, bollträff och bollens flykt. Bollbanan simuleras i realtid på skärmen och upplevelsen är väldigt lik att slå ett slag utomhus.

Indoor Golf Group använder den världsledande Launch Monitorn, TrackMan 4. Den läser av längd och skruv med minst 99,5% säkerhet.

Spela

Indoor Golf Group har fler än 20 center i Sverige och erbjuder prisvärd simulatorgolf med sporten i fokus. Vi rekommenderar att ni är max 3 spelare som spelar samtidigt i en simulator. Man betalar per timme och simulator, inte per person. Priserna ligger mellan 270-380 kr/tim och ni kan BOKA TID på respektive centers bokningsschema. Ni väljer fritt hur ni vill använda simulatorn under er speltid. Exempel på funktioner i TrackMan:

Öppet för alla

Funderar du på att börja spela golf? Om du aldrig har svingat en klubba tidigare är simulatorgolf ett perfekt sätt att testa golf på! Det är en lägre tröskel och är mer stimulerande från start än att ge sig på att spela utomhus. Alla våra anläggningar har duktiga golfvärdar och hallchefer som gärna hjälper dig att komma igång, se till att boka tid på en bemannad tid så får du en introduktion till hur det funkar. Du ser bemannad tider på respektive centers lokala sida (på dator: hovra på SPELA i menyn och välj center, på mobil: klicka på hamburger-menyn och på pilen jämte SPELA).

Träna

Trackman-tekniken är utmärkt för träning eftersom man får feedback på sina slag in i minsta detalj. För att lära dig förstå och tolka Trackman-värdena bättre, gå vår kurs Träna med Trackman. Vi rekommenderar också Svingtipstimmen där du får gratis tips av tränare! Vill du ta privatlektioner har alla våra center runt om i landet partnertränare som är knutna till oss. Nedanför ser du fler möjligheter för träning och infovideos.

Tävla

Vi har ett gediget tävlingsprogram med allt från handikapp- till elittävlingar. I tävlingar riktade till handikappgolfare har vi oftast ett gediget prisbord, med t ex golfresor i pris, klubbor från de största tillverkarna eller priser från andra partners. Vi arrangerar Seriespel, Månadstävlingar och fristående tävlingar. Du anmäler dig till tävlingarna här på hemsidan.

Tävlingar för elitspelare i simulatorgolf har också vuxit och blivit stort. Vi arrangerar IGG Winter Challenge tillsammans med Svenska Golfförbundet och de svenska proffstourerna för damer och herrar där man kan vinna wild cards till Indoor Golf Group Challenge på Challenge Tour, wild card till LETAS och prispengar. En ny världstour lanserades också i början av 2023 som heter NEXT Golf Tour och erbjuder prispengar i miljonbelopp i varje deltävling. Förra året vann svenska Rasmus Rosin hela touren och är inför säsongen 2023/2024 ansedd som världens bästa simulatorgolfare.

Boka tid genom Sweetspot

Bokningssystemet vi använder heter Sweetspot. Du kan boka online här eller ladda ner och boka genom Sweetspot-appen. Du måste skapa ett konto i Sweetspot för att kunna boka. Det är även genom detta konto du sedan kan få rabatter på ordinarie priser genom att bli medlem, köpa spelpott eller köpa säsongskort.

Smarta appar att ladda ner för att få ut maximalt av din upplevelse

Trackman-appen

TrackMan Golf är appen som håller koll på dina Trackman-aktiviteter och Trackman HCP. Appen underlättar väsentligt att spela i inloggat läge när du är på en simulator.

Sweetspot

Sweetspot är det bokningssytem vi använder för boka tider på våra anläggningar. Du behöver ha ett Sweetspotkonto för att boka och betala dina bokade tider.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy om vår hantering och behandling av personuppgifter
    Integritetspolicy