fbpx

Välkommen till världens bästa golf. Inomhus.

En introduktion till simulatorgolf och hur det funkar.

Simulatorgolf – hur funkar det?

En golfsimulator är en modern företeelse som används för nöjes skull eller för att träna golf inomhus. Oftast används golfsimulatorn för att spela 18 hål på en bana men man kan också köra spel som är anpassade för barn och nybörjare, eller använda den som ett avancerat träningshjälpmedel.

Spelaren slår mot en duk som är belyst av en projektor, med riktiga golfklubbor och golfbollar. Bakom spelaren finns en s.k. Launch Monitor som med kamera och radarsensorer läser av klubbans rörelse, hur man träffar bollen och bollens flykt. Bollflykten simuleras sedan på projektorduken i realtid och upplevelsen blir som att slå ett slag utomhus.

Indoor Golf Group använder sig av den världsledande tekniken på marknaden och den Launch Monitorn som flest golfproffs använder, Trackman 4.

Hur gör jag för att spela?

Indoor Golf Group har fler än 20 center över hela Sverige och erbjuder riktigt prisvärd simulatorgolf. Ni kan vara upp till fyra personer som bokar tid tillsammans och hyr en golfsimulator hos oss. Man betalar per timme och simulator, inte per person. Priserna ligger mellan 270-380 kr/tim och ni kan BOKA TID online här på respektive centers bokningsschema. Ni väljer sedan fritt hur ni vill använda våra Trackman-simulatorer under er speltid. Här är några exempel funktionerna i Trackman:

Öppet för alla – nya som erfarna

Funderar du på att börja spela golf? Om du är helt ny till golfen är simulatorgolf ett perfekt sätt att testa golf på! Det är en lägre tröskel och är mer stimulerande från start än att ge sig på att spela utomhus. Alla våra anläggningar har duktiga golfvärdar och hallchefer som gärna hjälper dig att komma igång, se till att boka tid på en bemannad tid så får du en introduktion till hur det funkar. Du ser bemannad tider på respektive centers lokala sida (på dator: hovra på SPELA i menyn och välj center, på mobil: klicka på hamburger-menyn och på pilen jämte SPELA).

Träna i golfsimulator

Trackman-tekniken är utmärkt för träning eftersom man får återkoppling på sin sving med data in i minsta detalj. För att lära dig förstå och tolka Trackman-värdena: gå gärna vår TrackMan-kurs som vi kallar Träna med Trackman. Vi rekommenderar också att komma och få gratis svingtips av tränare i Svingtipstimmen. Vill du ta privatlektioner har alla våra center runt om i landet minst en partnertränare som är knuten till oss och mer än gärna hjälper dig. Nedanför ser du fler möjligheter för träning samt informationsvideos. Klicka på respektive bild för att se mer.

Tävla i simulatorgolf

Indoor Golf Group har ett gediget tävlingsprogram med allt från handikapp- till elittävlingar där alla är välkomna att vara med, man behöver inte vara medlem. I tävlingar riktade till handikappgolfare har vi allt som oftast ett gediget prisbord, ofta med resor i pris, klubbor från de största tillverkarna eller priser från andra partners. Vi arrangerar Seriespel, Månadstävlingar och fristående tävlingar. Du anmäler dig till tävlingarna här på hemsidan.

Tävlingar för elitspelare i simulatorgolf har också vuxit och blivit stort. Vi arrangerar IGG Winter Challenge tillsammans med Svenska Golfförbundet och de svenska proffstourerna för damer och herrar där man kan vinna wild cards till Indoor Golf Group Challenge på Challenge Tour, wild card till LETAS och prispengar. En ny världstour lanserades också i början av 2023 som heter NEXT Golf Tour och erbjuder prispengar i miljonbelopp i varje deltävling. Förra året vann svenska Rasmus Rosin hela touren och är just nu ansedd som världens bästa simulatorgolfare.

Boka tid genom Sweetspot

Bokningssystemet vi använder heter Sweetspot. Du kan boka online här eller ladda ner och boka genom Sweetspot-appen. Du måste skapa ett konto i Sweetspot för att kunna boka. Det är även genom detta konto du sedan kan få rabatter på ordinarie priser genom att bli medlem, köpa spelpott eller köpa säsongskort.

Smarta appar att ladda ner för att få ut maximalt av din upplevelse

Trackman-appen

TrackMan Golf är appen som håller koll på dina Trackman-aktiviteter och Trackman HCP. Appen underlättar väsentligt att spela i inloggat läge när du är på en simulator.

Sweetspot

Sweetspot är det bokningssytem vi använder för boka tider på våra anläggningar. Du behöver ha ett Sweetspotkonto för att boka och betala dina bokade tider.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy om vår hantering och behandling av personuppgifter
    Integritetspolicy