fbpx

Spelet avbrutet för dagen

Spelet avbrutet för dagen 1080 1080 Indoor Golf Group

Due to inclement weather in the Helsingborg area, the Indoor Golf Group Challenge has been reduced to a 54-hole tournament.

Allerum rain

Heavy rainfall, which began on Friday evening and continued throughout Saturday, rendered areas of Allerum Golfklubb unplayable due to standing water on both the fairways and greens.

The third round, which began on Saturday morning, will now be completed on Sunday August 28 and the winner of the tournament decided after 54 holes.

Mats Lanner, Tournament Director of the Indoor Golf Group Challenge, said: “We have taken the decision to reduce the tournament to 54 holes due to the continued heavy rainfall both overnight and throughout Saturday. Despite the valiant efforts of the greens staff, there was no prospect of resuming play at any point during the day.”

The final round of the Indoor Golf Group Challenge will resume on Sunday at 9:00am local time.

Original text from Challenge Tour

LEADERBOARD

Indoor Golf Group Challenge spelas på Allerum GK 25-28 aug är 1 av 2 svenska tävlingar på European Challenge Tour 2022 (den andra är Dormy Open) och en viktig tävling för alla svenska herrproffs som vill ta sig ut på DP World Tour.

Att arrangera en tävling på Challenge Tour medför att man får 50 Wild Cards som arrangör att disponera. Det är otroligt viktigt för Sveriges elitspelare att det arrangeras tävlingar på hemmamark så de kan ta del av Wild Cardsen, och här kommer en del av Indoor Golf Groups intressen in – vi står sporten nära och vill skapa förutsättningar för svenska elitspelare att nå ut på världstourerna! (Visste du att vi även låter alla svenska dam- och herrproffs träna gratis hos oss?). Tyvärr har förutsättningarna varit dåliga de senaste 10-15 åren för svenska herrar med endast ett fåtal svenska CT-tävlingar, vilket föranlett sparsamt med svenska framgångar på världsrankingen & världstourerna just nu. Vi vill bidra till att förändra den sitiuationen.

Indoor Golf Group delar på de 50 Wild Cards vi får med Svenska Golfförbundet. 30 st går till Svenska Golfförbundet som de disponerar ut till de bäst lämpade svenska spelarna, 15 st går till spelarna i Team Indoor Golf, 3 st tävlade vi ut i IGG Winter Challenge i dec 2021 varav Filip Fahlberg-Johnsson knep ett, 1 tävlade juniorerna om i Indoor Golf Junior Tour och 1 har getts till Max Persson från MXP Golf.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy om vår hantering och behandling av personuppgifter
    Integritetspolicy