fbpx

3 wild cards till Challenge Tour
3 wild cards till LETAS

IGG Winter Challenge

IGG Winter Challenge

IGG Winter Challenge är Sveriges största simulatorgolftävling för elitspelare och en fantastisk chans för spelare på Nordisk toppnivå att ta sig ut på de stora tourerna i Europa! Tävlingen arrangeras av Indoor Golf Group tillsammans med Cutter & Buck Tour (tidigare MoreGolf Mastercard Tour) och Ahlsell Nordic Golf Tour.

Vinnare av Wild Cards till European Challenge Tour i tävlingen Indoor Golf Group Challenge 2024 på Landeryd – Vesterby Links:

• Oliver Gillberg
• Rasmus Rosin
• Sigurdur Arnarsson

Tävlingsvillkor

Speldatum: 20 nov – 10 dec 2023
Spelform: 36 hål scratch, du kan spela dina 2 rundor när du vill under speldatumen
Anmälan: senast 7 dec 2023 HÄR (Min Golf) – Tävlingsinbjudan kommer till ditt TrackMan-konto innan tävlingen startar
Deltagare: Mixad klass, öppen för både proffs och amatörer (max 3,4 i hcp)
Wild Cards herrar: 3 st till Indoor Golf Group Challenge 2024 på European Challenge Tour (max 1 amatör)
Wild Cards damer: 3 st till LETAS-tävlingarna i Sverige 2024 (max 2 amatörer)
Startavgift: 900 SEK
Simulatorhyra: 4 timmar spel för träning & tävling ingår i startavgiften på alla IGG-center. Utanför Sverige gäller rådande hyra för TrackMan-simulatorer.
Prispengar: 50 000 SEK  (amatörer får ta emot upp till 9000 SEK i prispengar)
Spelplats Sverige:
 Valfritt Indoor Golf Group-center
Spelplats övriga länder: Valfri facilitet med TrackMan-simulator
Filmning av rond: Det är obligatoriskt att filma hela sin runda för att styrka sitt resultat och för att kunna reda ut regelfrågor. Se Terms & Conditions.

Bana och inställningar
 • Course: Landeryds GC – Masters Course
 • Format: 36 holes Strokeplay
 • Tee (herr): White, 6146 meters
 • Tee (dam): Blue, 5188 meters
 • Fairway Firmness: Medium
 • Green Firmness: Hard
 • Pins: Medium
 • Wind: Calm
 • Putting: Manual (gimmie <2,4 meters)
 • Stimp: 10

Spelplats i Sverige

I Sverige är Indoor Golf Groups anläggningar exklusiv spelplats för tävlingen med undantag för spelare vars hemmaklubb tillhör distrikten Gotland GDF, Gästrike-Hälsinge GDF, Medelpad GDF eller Norr-Västerbotten GDF. Om tävlingen spelas utomlands eller i något av dessa distrikt kan den enbart genomföras i en TrackMan 4-simulator med mjukvaruversion TPS 9.3 eller senare.

Wildcards

Herrarna spelar om 3 wild cards till Indoor Golf Group Challenge 2024 på Landeryd – Vesterby Links som ingår på European Challenge Tour. De bäst placerade herrarna i resultatlistan erhåller wild card. Om en spelare vinner ett wild card som redan har kategori på Challenge Tour 2024 går det över till nästa spelare i resultatlistan. Vid lika resultat görs särskiljning på sista 18, 9 osv. Max 1 herramatör kan vinna wild card. Om en andra amatör placerar sig så att den ska erhålla wild card går det över till nästa proffs i resultatlistan.

Damerna spelas om 3 wild cards till de svenska LETAS-tävlingarna 2024. De bäst placerade damerna i resultatlistan erhåller wild card. Om en spelare vinner ett wild card som redan har kategori på LETAS 2024 går det över till nästa spelare i resultatlistan. Vid lika resultat görs särskiljning på sista 18, 9 osv. Max 2 damamatör kan vinna wild card. Om en tredje amatör placerar sig så att den ska erhålla wild card går det över till nästa proffs i resultatlistan.

  Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy om vår hantering och behandling av personuppgifter
  Integritetspolicy