fbpx
Max Persson får Wild Card till Indoor Golf Group Challenge 1075 1075 Indoor Golf Group

Indoor Golf Group Challenge spelas på Allerum GK 25-28 aug är 1 av 2 svenska tävlingar på European Challenge Tour 2022 (den andra är Dormy Open) och en viktig tävling för alla svenska herrproffs som vill ta sig ut på DP World Tour.

Att arrangera en tävling på Challenge Tour medför att man får 50 Wild Cards som arrangör att disponera. Det är otroligt viktigt för Sveriges elitspelare att det arrangeras tävlingar på hemmamark så de kan ta del av Wild Cardsen, och här kommer en del av Indoor Golf Groups intressen in – vi står sporten nära och vill skapa förutsättningar för svenska elitspelare att nå ut på världstourerna! (Visste du att vi även låter alla svenska dam- och herrproffs träna gratis hos oss?). Tyvärr har förutsättningarna varit dåliga de senaste 10-15 åren för svenska herrar med endast ett fåtal svenska CT-tävlingar, vilket föranlett sparsamt med svenska framgångar på världsrankingen & världstourerna just nu. Vi vill bidra till att förändra den sitiuationen.

Indoor Golf Group delar på de 50 Wild Cards vi får med Svenska Golfförbundet. 30 st går till Svenska Golfförbundet som de disponerar ut till de i deras åsikt bäst lämpade svenska spelarna, 15 st går till spelarna i Team Indoor Golf, 3 st tävlade vi ut i IGG Winter Challenge i dec 2021, 1 st tävlar svenska pojkjuniorer om i Indoor Golf Group Junior Tour och det sista Wild Cardet tilldelar vi alltså Max Persson! Vi ser fram emot att följa Max uppladdning inför tävlingen på sin YouTube-kanal under året och hoppas att ni alla ska få bra insikter om vad det krävs för att spela och träna på den nivån Challenge Tour innebär, och önskar Max stort lycka till!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy om vår hantering och behandling av personuppgifter
    Integritetspolicy