fbpx

Möt Filip Fahlberg-Johnsson, den 16-åriga supertalangen

Möt Filip Fahlberg-Johnsson, den 16-åriga supertalangen 1200 1200 Indoor Golf Group

Inför Indoor Golf Group Challenge har vi kolla läget med Filip Fahlberg-Johnsson, det 16-åriga framtidshoppet från Lidingö GK som gör sin debut på European Challenge Tour!

Filip spelade till sig ett wild card i Indoor Golf Group Winter Challenge – den simulatorgolftävling vi arrangerade i december tillsammans med MoreGolf Mastercard Tour som hade 100 000 kr och 3 wild cards i prispotten.

“Säsongen än så länge har varit bra. Jag har spelat oerhört mycket golf, mycket mer än vanligt. Formen är i dagsläget väldigt bra och har varit de ända sedan EM i början på juli (där svenska pojklandslaget slutade 3:a, reds. anmärkning). Mina tankar kring att spela IGG Challenge är att de ska bli sjukt coolt att få möta mitt spel mot spelare som livnär sig till vardags på sporten. Extremt kul att fått möjligheten och kan inte vänta till att få pegga upp!”

Filip, som har imponerande +4,9 i hcp, är i skrivande stund rankad 3:a i sin åldersklass i Sverige och 16:e av alla juniorer upp till 21 år.

Anders Sjöstrand, till vardags golfkommentator i Viaplay, träffade Filip på MOOD Stockholm Indoor Golf tidigare i år. Se deras möte med intervju och slag i TrackMan simsen genom att klicka här!

Indoor Golf Group Challenge spelas på Allerum GK 25-28 aug är 1 av 2 svenska tävlingar på European Challenge Tour 2022 (den andra är Dormy Open) och en viktig tävling för alla svenska herrproffs som vill ta sig ut på DP World Tour.

Att arrangera en tävling på Challenge Tour medför att man får 50 Wild Cards som arrangör att disponera. Det är otroligt viktigt för Sveriges elitspelare att det arrangeras tävlingar på hemmamark så de kan ta del av Wild Cardsen, och här kommer en del av Indoor Golf Groups intressen in – vi står sporten nära och vill skapa förutsättningar för svenska elitspelare att nå ut på världstourerna! (Visste du att vi även låter alla svenska dam- och herrproffs träna gratis hos oss?). Tyvärr har förutsättningarna varit dåliga de senaste 10-15 åren för svenska herrar med endast ett fåtal svenska CT-tävlingar, vilket föranlett sparsamt med svenska framgångar på världsrankingen & världstourerna just nu. Vi vill bidra till att förändra den sitiuationen.

Indoor Golf Group delar på de 50 Wild Cards vi får med Svenska Golfförbundet. 30 st går till Svenska Golfförbundet som de disponerar ut till de i deras åsikt bäst lämpade svenska spelarna, 15 st går till spelarna i Team Indoor Golf, 3 st tävlade vi ut i IGG Winter Challenge i dec 2021 varav Filip knep 1 och 1 har getts till Max Persson från MXP Golf.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy om vår hantering och behandling av personuppgifter
    Integritetspolicy