fbpx

Uppdatering från Mikael Lindberg inför IGG Challenge

Uppdatering från Mikael Lindberg inför IGG Challenge 1200 1200 Indoor Golf Group

Mikael Lindberg vann rankingen på MoreGolf Mastercard Tour 2020 storstilat och spelade CT även förra säsongen. Debutsäsongen gav en 70:e plats på rankingen och i år ligger den fiskeintresserade 29-åringen på 33:e plats med god chans att nå topp-20 och kort till DP World Tour 2023.

“Spelet har varit rätt blandat i år. I Challenge de España i maj hade jag vinstläge och slutade 3:a (då Jens Dantorp vann, reds anmärkning). Sen har jag ett par andra topp-10 placeringar, men jag har varvat de bra veckorna med lite för många missade cutter. Det har varit ganska stabilt från tee till green. Har haft lite strul på greenerna men det känns som att det går åt rätt håll. Jag ser verkligen fram emot tävlingarna i Sverige!”

Lindberg har just nu 17 000 poäng till topp-20 på rankingen och med två uppkommande tävlingar i Sverige hoppas vi att han snart befinner sig i toppen.

Indoor Golf Group Challenge spelas på Allerum GK 25-28 aug är 1 av 2 svenska tävlingar på European Challenge Tour 2022 (den andra är Dormy Open) och en viktig tävling för alla svenska herrproffs som vill ta sig ut på DP World Tour.

Att arrangera en tävling på Challenge Tour medför att man får 50 Wild Cards som arrangör att disponera. Det är otroligt viktigt för Sveriges elitspelare att det arrangeras tävlingar på hemmamark så de kan ta del av Wild Cardsen, och här kommer en del av Indoor Golf Groups intressen in – vi står sporten nära och vill skapa förutsättningar för svenska elitspelare att nå ut på världstourerna! (Visste du att vi även låter alla svenska dam- och herrproffs träna gratis hos oss?). Tyvärr har förutsättningarna varit dåliga de senaste 10-15 åren för svenska herrar med endast ett fåtal svenska CT-tävlingar, vilket föranlett sparsamt med svenska framgångar på världsrankingen & världstourerna just nu. Vi vill bidra till att förändra den sitiuationen.

Indoor Golf Group delar på de 50 Wild Cards vi får med Svenska Golfförbundet. 30 st går till Svenska Golfförbundet som de disponerar ut till de i deras åsikt bäst lämpade svenska spelarna, 15 st går till spelarna i Team Indoor Golf, 3 st tävlade vi ut i IGG Winter Challenge i dec 2021 varav Filip knep 1 och 1 har getts till Max Persson från MXP Golf.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy om vår hantering och behandling av personuppgifter
    Integritetspolicy