fbpx

Resultatlista Indoor Golf Group Challenge 2022

Resultatlista Indoor Golf Group Challenge 2022 1387 1732 Indoor Golf Group

Indoor Golf Group Challenge på Allerum GK blev en fantastisk tävling ur svenska ögon sett. Förutom Mikael Lindbergs fina seger var det flera intressanta namn som gjorde en bra tävling.

Delad 5:e plats | Jakob Hansson – Haningespelaren Jakob gjorde sin första start på Challenge Tour för året, efter att ha kvalat in genom simulatorgolftävlingen (!) Indoor Golf Group Winter Challenge. Med detta bekräftar Jakob att simulatorgolftävlingar skiljer agnarna från vetet lika väl som vanliga golftävlingar. Jakob hade tidigare i år enbart spelar mindre svenska tävlingar och hunnit med att tat 3 segrar på Future Series.

Delad 5:e plats | Christopher Feldborg Nielsen 2021 avslutade Christopher sin säsong på Nordic Golf League genom att göra albatross på säsongens sista hål och tack vare den vinna årsrankingen som gav honom kort på Challenge Tour. I år har han etablerat sig rejält på CT och ligger efter Indoor Golf Group Challenge 42:a på Road to Mallorca med chans att fortsätta den fina formen och ta kort på DP World Tour.

8:e plats | Simon Forsström AIK-spelaren som vann en tävling på Challenge Tour 2016 har ett par sämre år bakom sig men verkar ha hittat tillbaka till fin form. Från att inte ha spelrättighet på CT har han gått till 50:e-plats på rankingen tack vare fyra fina tävlingar i ”Scandinavian Swing”, där höjdpunkten var en andra plats i Frederikshavn Challenge – Presented by HESSEL. Han leder även årsrankingen på Nordic Golf League efter en seger och sju topp-5 placeringar.

Delad 21:a plats | Jesper Hagborg Asp Måndagskvalet till IGG Challenge avgjordes mellan 69 spelare som tävlade om 3 wild cards till huvudtävlingen. Jesper vann kvalet efter att ha avslutat med 4 raka birdies och följde upp det med fint spel hela veckan. Tidigare i år vann han en tävling på Nordic Golf League och ligger på 14:e plats på Golfbox Road to Europe.

Delad 35:e plats | Filip Fahlberg-Johnsson (am) 16 år och ett framtidsnamn. Filip kvalade in till tävlingen även han genom simulatorgolftävlingen (!) Indoor Golf Group Winter Challenge. Det var Lidingöspelarens först start på Challenge Tour och han gjorde det med bravur. Filip var tidigare i år med och säkrade ett brons för pojklandslaget i EM i Tyskland och träffade i början av 2022 Anders Sjöstrand på MOOD Stockholm Indoor Golf och berättade mer om sig själv.

Resultatlista

Indoor Golf Group Challenge spelades på Allerum GK 25-28 aug var 1 av 2 svenska tävlingar på European Challenge Tour 2022 (den andra var Dormy Open) och en viktig tävling för svenska herrproffs som vill ta sig ut på DP World Tour.

Att arrangera en tävling på Challenge Tour medför att man får 50 Wild Cards som arrangör att disponera. Det är otroligt viktigt för Sveriges elitspelare att det arrangeras tävlingar på hemmamark så de kan ta del av Wild Cardsen, och här kommer en del av Indoor Golf Groups intressen in – vi står sporten nära och vill skapa förutsättningar för svenska elitspelare att nå ut på världstourerna! (Visste du att vi även låter alla svenska dam- och herrproffs träna gratis hos oss?). Tyvärr har förutsättningarna varit dåliga de senaste 10-15 åren för svenska herrar med endast ett fåtal svenska CT-tävlingar, vilket föranlett sparsamt med svenska framgångar på världsrankingen & världstourerna just nu. Vi vill bidra till att förändra den sitiuationen.

Indoor Golf Group delar på de 50 Wild Cards vi får med Svenska Golfförbundet. 30 st går till Svenska Golfförbundet som de disponerar ut till de bäst lämpade svenska spelarna, 15 st går till spelarna i Team Indoor Golf, 3 st tävlade vi ut i IGG Winter Challenge i dec 2021 varav Filip Fahlberg-Johnsson knep ett, 1 tävlade juniorerna om i Indoor Golf Junior Tour och 1 har getts till Max Persson från MXP Golf.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy om vår hantering och behandling av personuppgifter
    Integritetspolicy