fbpx

Uppdatering från Felix Pålson inför IGG Challenge

Uppdatering från Felix Pålson inför IGG Challenge 1200 1200 Indoor Golf Group

Pålson gör sin andra säsong på CT. Felix, som på vintrarna de senaste åren varit med och drivit Nacka Indoor Golf i Stockholm, har inte nått upp till sina egna högt ställda förväntningar än så länge:

“Efter en säsongsuppladdning med många framsteg och väldigt bra känsla över spelet så var mina förväntningar höga på vad säsongen skulle ge, men resultaten har inte velat ge med sig ännu. Jag har oftast startat tävlingarna bra men det räcker såklart inte. Det är frustrerande men jag samlar fler erfarenheter än något tidigare år och jag lär mig mycket om mina styrkor och svagheter.“

Felix, som denna vecka gör debut på DP World Tour (!) i ISPS Handa World Invitational på Nordirland, vet dock vikten av att ha tålamod:

“Samtidigt vet jag att det kan klicka och lossna vilken vecka som helst. Mitt fokus ligger fortsatt på att jobba långsiktigt och invänta att bitarna faller på plats så att scorerna kontinuerligt är där jag vill ha dem.”

Felix ligger 226:a på årets CT-ranking och har just nu 7 000 poäng till topp-125, som ger spelrättighet nästa år. En framstående placering i Indoor Golf Group Challenge kan ge ordentligt lyft på rankingen och vi önskar all lycka till Felix!

Indoor Golf Group Challenge spelas på Allerum GK 25-28 aug är 1 av 2 svenska tävlingar på European Challenge Tour 2022 (den andra är Dormy Open) och en viktig tävling för alla svenska herrproffs som vill ta sig ut på DP World Tour.

Att arrangera en tävling på Challenge Tour medför att man får 50 Wild Cards som arrangör att disponera. Det är otroligt viktigt för Sveriges elitspelare att det arrangeras tävlingar på hemmamark så de kan ta del av Wild Cardsen, och här kommer en del av Indoor Golf Groups intressen in – vi står sporten nära och vill skapa förutsättningar för svenska elitspelare att nå ut på världstourerna! (Visste du att vi även låter alla svenska dam- och herrproffs träna gratis hos oss?). Tyvärr har förutsättningarna varit dåliga de senaste 10-15 åren för svenska herrar med endast ett fåtal svenska CT-tävlingar, vilket föranlett sparsamt med svenska framgångar på världsrankingen & världstourerna just nu. Vi vill bidra till att förändra den sitiuationen.

Indoor Golf Group delar på de 50 Wild Cards vi får med Svenska Golfförbundet. 30 st går till Svenska Golfförbundet som de disponerar ut till de i deras åsikt bäst lämpade svenska spelarna, 15 st går till spelarna i Team Indoor Golf, 3 st tävlade vi ut i IGG Winter Challenge i dec 2021 varav Filip knep 1 och 1 har getts till Max Persson från MXP Golf.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy om vår hantering och behandling av personuppgifter
    Integritetspolicy