fbpx

Uppdatering från Adam Blommé inför IGG Challenge

Uppdatering från Adam Blommé inför IGG Challenge 1200 1200 Indoor Golf Group

Adam Blommé vann rankingen på MoreGolf Mastercard Tour 2021 (svenska golftouren för herrar) och slutade topp-5 på Nordic Golf League, vilket gav honom en plats på Challenge Tour i år.

Första säsongen på Challenge Tour har varit solid säsong än så länge, men saknar den där veckan där allt stämmer och Adam hoppas att den kommer inom kort:

“Jag har spelat väldigt stabilt egentligen utan att ha överpresterat. Jag har fått bekräftat att mitt spel håller standarden på den här nivån och kan jag hitta den sista lilla känslan som gör att jag kommer någon meter närmre på inspelen och sänker några mer puttar så ska jag vara med och fightas om segrar och de stora prischeckarna här på CT. Det är det som gör den stora skillnaden på rankingen. Nu är det 10 tävlingar kvar på årets säsong och med en eller ett par segrar och några andra topplaceringar så ligger topp-20 på rankingen inom räckhåll och det är det som är mitt mål – att ta ett kort på DP World Tour 2023.”

Blommé ligger 63:a på årets CT-ranking och har just nu 31 000 poäng till topp-20, som skulle innebära ett kort på DP World Tour nästa år (1 poäng = 1€ prispengar). En seger i Indoor Golf Group Challenge ger 41 500 poäng och skulle innebära en god bit på vägen till DP World Tour 2023.

Indoor Golf Group Challenge spelas på Allerum GK 25-28 aug är 1 av 2 svenska tävlingar på European Challenge Tour 2022 (den andra är Dormy Open) och en viktig tävling för alla svenska herrproffs som vill ta sig ut på DP World Tour.

Att arrangera en tävling på Challenge Tour medför att man får 50 Wild Cards som arrangör att disponera. Det är otroligt viktigt för Sveriges elitspelare att det arrangeras tävlingar på hemmamark så de kan ta del av Wild Cardsen, och här kommer en del av Indoor Golf Groups intressen in – vi står sporten nära och vill skapa förutsättningar för svenska elitspelare att nå ut på världstourerna! (Visste du att vi även låter alla svenska dam- och herrproffs träna gratis hos oss?). Tyvärr har förutsättningarna varit dåliga de senaste 10-15 åren för svenska herrar med endast ett fåtal svenska CT-tävlingar, vilket föranlett sparsamt med svenska framgångar på världsrankingen & världstourerna just nu. Vi vill bidra till att förändra den sitiuationen.

Indoor Golf Group delar på de 50 Wild Cards vi får med Svenska Golfförbundet. 30 st går till Svenska Golfförbundet som de disponerar ut till de i deras åsikt bäst lämpade svenska spelarna, 15 st går till spelarna i Team Indoor Golf, 3 st tävlade vi ut i IGG Winter Challenge i dec 2021 varav Filip knep 1 och 1 har getts till Max Persson från MXP Golf.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy om vår hantering och behandling av personuppgifter
    Integritetspolicy