fbpx


Tävlingsvillkor – Indoor Golf Group Winter Challenge

The complete and official Tournament Terms & Condition is published at golf.se

Speldatum: 20 nov –10 dec 2023

Tävlingarna genomförs enligt den gällande versionen av Spel- och tävlingshandboken kap 1.

1: Deltagare

En deltagare måste vara medlem (ej passiv) i en svensk golfklubb, som har medlemskap i SGF (M) eller i en association (A) ansluten till SGF, eller i en utländsk golfklubb eller utländskt golfförbund. Tävlingen är öppen för alla spelarkategorier, både damer och herrar (AM, PGA, NA, REAM). Spelaren måste vara född 2009 eller tidigare och maximalt ha handicap 3,4 vid anmälningstidens utgång.

2. Anmälan och återbud

Anmälan görs på MoreGolf Mastercard Tours hemsida. Anmälningsavgiften är 900 kr och inkluderar 4 timmar speltid. Betalningen ska genomföras innan tävlingen startar. Sista datum för anmälan är 7 dec.

3. Tävlingsformat

Spelform är 36 hål (18+18) individuellt slagspel scratch. Damer och herrar tävlar i samma klass från olika tees. Maximalt antal deltagare är obegränsat. Ronderna ska vara färdigspelade och registrerade inom det angivna tidsintervallet, svensk officiell tid. Det är tillåtet att genomföra båda ronderna samma dag men rond 1 måste avslutas innan rond 2 påbörjas.

I Sverige kan ronderna enbart spelas på Indoor Golf Groups anläggningar med undantag för spelare som har en hemmaklubb som tillhör något av distrikten Dalarna GDF, Gotlands GDF, Gästrike-Hälsinge GDF, Medelpad GDF och Norr-Västerbotten GDF. Om ronderna spelas utomlands eller i något av dessa distrikt kan de enbart genomföras i en Trackman-simulator med version 9.1 eller senare.

Tävlingarna spelas enligt Regler för golfspel med följande förtydliganden och modifieringar:

Förtydliganden

Regel 5.6a (Orimlig fördröjning av spel)
Spelaren får inte orimligt fördröja spelet, vare sig under spelet av ett hål eller mellan två hål.

Regel 8.1 (Spelarens åtgärder som förbättrar förhållanden som påverkar slaget)
Lägga en puttmatta eller liknande hjälpmedel mellan utslagsplatsen och simulatorduken för att underlätta puttningen, är ett brott mot Regel 8.1.

Regel 10.2b(3) (Inga föremål får placeras ut för att få hjälp med sin stans)

Att använda siktpinnar eller liknande hjälpmedel som underlättar att slå bollen rakt, är ett brott mot Regel 10.2. Dock är det tillåtet att sätta en markering för kalibreringen av Trackman, men den markeringen får inte vara utformad så att den kan hjälpa siktningen.

Lokala regler

Regel 5.2b (Övning på banan eller mellan ronder i slagspel)
Regel 5.2b är modifierad på detta sätt:

En spelare får öva på tävlingsbanan före eller mellan ronder.

Regel 9.4 (Bollen lyft eller rubbad av spelare)
Regel 9.4 är modifierad på följande sätt: Om spelaren oavsiktligt lyfter eller rubbar sin boll utanför green efter det att den är placerad för att slå ett slag får bollen återplaceras utan plikt.

4. Avgörande vid lika resultat

Avgörande vid lika resultat för seger, andraplats och wild cards görs genom matematiska metoden. För övriga placeringar gäller delad placering.

5. Övriga villkor

Filmning – Tävlingen måste filmas och kunna skickas in till tävlingsledningen om det efterfrågas. Spelare som inte filmar ronden är diskvalificerade.

Vid tekniska problem måste tävlingsledningen meddelas via mejl till Amanda Jakobsson, amanda.jakobsson@indoorgolfgroup.com. Spela alltid klart hålet och din runda även om fel uppstått. Det kommer inte gå att göra mulligan under rundans gång men tävlingsledningen kan revidera resultat i efterhand om videobevis finns på situationen.

Vid svårare tekniska problem som gör att rond ej kan färdigställas kan spelaren komma få en ny chans att spela färdigt sin runda.

Wild Cards till European Challenge Tour

De 3 bäst placerade herrarna vinner wild cards till Indoor Golf Group Challenge 2024 som ingår på European Challenge Tour. För att kunna erhålla ett wild card måste spelaren ha handicap 0,0 eller bättre. Maximalt en amatörer kan erhålla ett wild card. Om fler än en amatör placerar sig på platser som ger wild cards går det vidare till nästa placerade professionella spelare i resultatlistan.

Wild Cards till LETAS

De 3 bäst placerade damerna vinner wild cards till tävlingar på LETAS 2024 som spelas i Sverige. För att kunna erhålla ett wild card måste spelaren ha handicap 5,0 eller bättre. Maximalt två amatörer kan erhålla ett wild card. Om fler än två amatörer placerar sig på platser som ger wild cards går det vidare till nästa placerade professionella spelare i resultatlistan.

Prisfördelning

Herrarna och damerna tävlar om samma prissumma (50 000 SEK) i en mixad klass. Vid maximalt 75 deltagare erhåller de 15 högst placerade spelarna penningpriser enligt fördelning på MoreGolf Mastercards Tour hemsida. Vid fler än 75 deltagare erhåller de 30 högst placerade penningpriser enligt fördelning på MoreGolf Mastercards Tour hemsida.

Amatörer tillåts ta emot prispengar upp till 9 000 SEK. Om en amatör inte vill ta emot prispengar ska detta meddelas tävlingsledningen.

Praktisk information

På Indoor Golf Groups hemsida finns information om vilken bana, vilken längd och vilka inställningar som gäller för respektive tävling.

Vid anmälan erhålls en mailinbjudan till tävlingen i TrackMan som används så att respektive tävlingsvarv spelas med rätt inställningar.

Tävlingsledning

Frida Bräster, ansvarig MoreGolf Mastercard Tour, frida.braster@golf.se
Amanda Jakobsson, Indoor Golf Group, amanda.jakobsson@indoorgolfgroup.com
Oskar Kerola, Indoor Golf Group, oskar.kerola@indoorgolfgroup.com
Magnus Grankvist, Svenska Golfförbundet, magnus.grankvist@golf.se

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy om vår hantering och behandling av personuppgifter
    Integritetspolicy