fbpx

Indoor Golf Group – Officiell Partner till SGF

Indoor Golf Group – Officiell Partner till SGF 1125 637 Indoor Golf Group

Indoor Golf Group och Svenska Golfförbundet blir långsiktiga partners

Det står nu klart att det blir två svenska tävlingar på European Challenge Tour även 2023. Det är samma tävlingar som spelades under 2022 som återkommer – Indoor Golf Group Challenge och som tidigare kommunicerats Dormy Open.

Indoor Golf Group har träffat ett nytt avtal med Svenska Golfförbundet som säkrar tävlingar på Challenge Tour i tre år, 2023–2025, och medför att de blir Officiell Partner till Svenska Golfförbundet under hela denna perioden. Avtalet innehåller även flera tävlingar och koncept med ambitionen att öka intresset för simulatorgolf bland nya och befintliga golfare året runt. Bland annat arrangerar man tillsamman IGG Winter Challenge genom MoreGolf Mastercard Tour och SM i simulatorgolf.

– Svensk herrgolf är på väg år rätt håll och tävlingstillfällen på hemmaplan är en viktig del för att utvecklingen ska fortsätta i positiv riktning. Från landslagets sida är vi glada och tacksamma över att Indoor Golf Group ser värdet och förlänger sitt engagemang som huvudsponsor av en tävling på Challenge Tour i Sverige, säger Ola Lindgren coach herrlandslaget.

– Vi ser fram emot att fortsätta utveckla denna tävling med Svenska Golfförbundet och arrangörsklubbar de kommande tre åren. Vi tycker att det är viktigt att svensk golf har profiler som visar framfötterna internationellt. Framgångar skapar identitet, gemenskap och engagemang kring golfen. Under flera år saknades en bra språngbräda för svenska herrgolfare att ta sig ut i Europa och det ville vi ändra på. Vi är stolta över att bidra till golfens utveckling och därför har vi valt att gå vidare med detta stora åtagande för bolaget, säger Fredrik Wredmark, VD och medgrundare till IndoorGolfGroup.

Svenska Golfförbundet blir 2023 promotor för både Indoor Golf Group Challenge och Dormy Open när båda tävlingarna byter spelplats. Östergötland och Närke är de landskap som får besök av European Challenge Tour kommande säsong.

Indoor Golf Group Challenge spelas på Landeryds Golfklubb 31 augusti till 3 september. Det är Vesterby Links som blir tävlingsbana. En bana som under några år besökts av svenska herrtouren MoreGolf Mastercard Tour, och då varit en uppskattad utmaning.

– Det är med stor glädje vi åtar oss denna tävling. Det finns ett stort driv i klubben och bland medarbetarna för att vi ständigt ska utvecklas och generera medlems- och kundnytta. När vi nu får besök av Challenge Tour och genomför arrangemanget i samarbete med Svenska Golfförbundet och Indoor Golf Group får vi värdefulla erfarenheter som vi kan ta med oss för att utveckla hela vår verksamhet och framför allt våra banor. Det här ser vi verkligen fram emot, säger Björn Sturehed, VD Landeryd Golfklubb.

Dormy Open spelas på Askersunds Golfklubb veckan före Indoor Golf Group Challenge, 24–27 augusti. Detta blir första gången banan får besök av en internationell tour.

Kontakt
För mer information om European Challenge Tour i Sverige:

Frida Bräster, Ansvarig proffstävlingar
+46 70 562 37 68
frida.braster@golf.se

Ola Lindgren, landslagscoach herrar
+46 70 863 3717
ola.lindgren@golf.se

Fredrik Wredmark, VD Indoor Golf Group
+46 73 335 16 60
fredrik.wredmark@indoorgolfgroup.com

Sofia Pettersson, ansvarig simulatorfrågor på SGF
+46 72 222 42 10
sofia.pettersson@golf.se

 

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy om vår hantering och behandling av personuppgifter
    Integritetspolicy