fbpx

Med en vision om att bidra till svensk golfs utveckling arrangerar vi Indoor Golf Group Challenge på Challenge Tour 2022 som ett led i att ge svenska elitspelare bättre möjlighet att ta sig ut på världstourerna.

Älska golf. Året runt. Indoor Golf Groups värdeord är inte enbart framtagna för att lyfta fram inomhusgolf på vintern – de innefattar en ambition att växa och utveckla sporten vi älskar. Året runt. Vi är stolta att i år arrangera en av Europas största herrtävlingar på Allerum GK, mindre än 2 år efter vi öppnade vårt första center!

Välkommen till årets värdbana

Allerum GK

Spelplats för Indoor Golf Group Challenge 25-28 augusti 2022 är Allerum Golfklubb, strax norr om Helsingborgs stad.

Ängsbanan, som är huvudbanan på denna 27-hålsanläggning, är en ängs- och parkbana med flera inslag av vatten och möjlighet till tuff ruff.

Banan har i fyra raka år 2018-2021 arrangerat Allerum Open, en tävling på LETAS (Ladies European Tour Acess Series) och står nu för första gången värd för herrarnas motsvarighet Challenge Tour.

Challenge Tour – vägen till DP World Tour

De flesta svenska herrspelarna har siktet inställt på att nå DP World Tour (tidigare Europatouren) och för att nå dit behöver man ta sig genom Challenge Tour först. De 20 bästa spelarna på Challenge Tours årsranking får spelrättighet nästkommande säsong på DP World Tour.

Men att ta sig till Challenge Tour är ett nog så utmanande steg. Den svenska golftouren för herrar, MoreGolf Mastercard Tour, utgör tillsammans med danska Ecco Tour det som kallas Nordic Golf League. Spelarna som slutar topp-5 på NGL’s årsranking får spelrättighet på CT nästkommande år. Det betyder att det är ett nålsöga att ta sig igenom för svenska elitspelare för att få chansen att spela på CT.

Att arrangera en tävling på Challenge Tour medför dock att man får 50 Wild Cards att disponera. Det är alltså otroligt viktigt för ett lands elitspelare att det arrangeras tävlingar på hemmamark för att det ska ges mer spelmöjligheter. Här kommer en del av Indoor Golf Groups intresse in – vi vill skapa förutsättningar för svenska elitspelare att nå ut på världstourerna och delar på de Wild Cards vi får med Svenska Golfförbundet, så att fler topprankade spelare i Sverige ska få en chans att etablera sig på CT. De senaste 10-åren har varit barskrapat med Challengetourtävlingar i Sverige och vi är glada att vara en av de två svenska tävlingarna på Challenge Tour 2022 – den andra är Dormy Open.

INBJUDAN TILL ALLA GOLFJUNIORER I SVERIGE

Följ framtidens golfstjärnor från första parkett!

Härmed inbjudes era juniorgrupper till fyra fartfyllda dagar späckade med event och golf i världsklass! Biljetterna är gratis för alla träningsgrupper!
Ett perfekt tillfälle att genomföra ett team-event med era träningsgrupper där ni på nära håll har möjlighet att följa toppspelare från hela Europa på deras jakt på 20 åtråvärda platser på DP World Tour (tidigare Europatouren).

Veckoschema för Indoor Golf Group Challenge 22-28 aug 2022

ÖVERSIKT

Måndag 22/8
Måndagskval. Alla är välkommen att titta

Tisdag 23/8
Inspelsvarv & Juniorevent Alla är välkommen att titta. Juniorevent, gratis för juniorer

Onsdag 24/8
PRO-AM & Bankett. Endast för inbjudna deltagare

Torsdag 25/8
Speldag 1. Aktiviteter för publik i sponsorby. Fri entré för juniorer.

Fredag 26/8
Speldag 2. Aktiviteter för publik i sponsorby. Fri entré för juniorer.

Lördag 27/8
Speldag 3. Aktiviteter för publik i sponsorby. Fri entré för juniorer.

Söndag 28/8
Finaldag & Prisutdelning. Aktiviteter för publik i sponsorby. Fri entré för juniorer.

Måndagskval
Alla herrspelare med hcp 0,0 eller bättre kan delta i måndagskvalet på Allerum GK med chans att kvala in till Indoor Golf Group Challenge. Anmälan sker via mingolf.se och i kvalet gör max 100 spelare upp om 3 wild cards till huvudtävlingen, som har 250 000 € i prispengar.

Inspelsvarv & Juniorevent
Tävlingsdeltagarna förbereder sig för tävlingsstart med inspel på banan. Inspelsvarvet ger goda möjligheter för publik att följa spelarna på nära håll och dra lärdomar från hur de tränar. Kl 17-19 arrangeras ett juniorevent då vi hänger med spelarna i Team Indoor Golf, Mikael Lindberg, Adam Blommé, Felix Pålson och Adam Eineving, som kör en clinic och svarar på frågor om hur det är på touren. Det ges möjlighet att slå på rangen med TrackMan och spela i våra portabla TrackMan-simulatorer. Allt är gratis för alla juniorer.

PRO-AM & Bankett
På onsdag arrangeras en PRO-AM på förmiddagen och en eftermiddagen som inkluderar:

 • 18 hål spel på Allerum GK i tävlingskondition
 • 3 amatörer spelar tillsammans med 1 proffs
 • Lunch på Allerum GK & Middag med underhållning på Scandic Helsingborg Nord
 • Hotellövernattning på Scandic Helsingborg Nord
 • Entrébiljetter till tävlingen
 • Goodie Bag
 • Du är med och stöttar svensk ungdoms- & elitgolf

Vill du (och/eller ditt företag) vara med på PRO-AM? Skicka ett mail till martin.strempel@indoorgolfgroup.com för mer info!

Förmiddagstider PRO-AM
07:00 Samling med frukost
08:00 Kanonstart – spel & aktiviteter på banan
13:00 Lunch
19:00 Middag & prisutdelning

Eftermiddagstider PRO-AM
11:30 Samling med lunch
13:00 Kanonstart – spel & aktiviteter på banan
19:00 Middag & prisutdelning

Speldag 1 & 2
156 spelare kommer till start. Första start sker runt kl 08:00 från hål 1 och hål 10. Hälften spelar på förmiddagen och resten på eftermiddagen (start runt kl 13:00).

Sponsorbyn är öppen mellan kl 10-19 de första speldagarna. Här ställer våra partners ut och vi riggar upp 2 portabla TrackMan-simulatorer där vi kör tävlingar. Man kan även äta god mat från utegrillen.

På driving rangen kommer besökare kunna slå med TrackMan och få data på sina slag. På tävlingssdeltagarnas driving range kommer det också vara riggat med TrackMan’s för spelarna och skärmar för publik.

Entré är 100 kr för seniorer. Juniorer (födda -01 eller senare) går in gratis!

Speldag 3 & 4
65 proffs plus delningar kvalar in till helgens spel. Första start sker runt kl 8-9 båda dagarna.

Sponsorbyn är öppen mellan kl 9-17 under finaldagarna. Här ställer våra partners ut och vi riggar upp 2 portabla TrackMan-simulatorer där vi kör tävlingar. Man kan även äta god mat från utegrillen.

På driving rangen kommer besökare kunna slå med TrackMan och få data på sina slag. På tävlingssdeltagarnas driving range kommer det också vara riggat med TrackMan’s för spelarna och skärmar för publik.

Entré är 100 kr för seniorer. Juniorer (födda -01 eller senare) går in gratis!

Bli Partner

Vill ert varumärke vara med på resan och blir partner till Indoor Golf Group Challenge, samtidigt som ni som skapar associationer som stärker ert varumärke, så har vi flera anpassade paket.

Huvudpartner

Som Huvudpartner till Indoor Golf Group når ni en engagerad, etablerad och stark målgrupp inom golfvärlden. Detta partnerskap ger maximal exponering inte bara på Indoor Golf Group Challenge utan även på våra 20 golfcenter runt om i Sverige och i våra olika kanaler, hela 2022. Till detta ingår även ett aktivitetspaket med bland annat anpassade eventmöjlighet på våra center, namgiven Pro-Am med flera platser & huvudexponering under tävlingen.

Exponering
Varumärkeskoppling
Kundrelation

Officiell Partner

Som Officiell Partner når ni Indoor Golf Groups starka kundbas genom exponering inte bara på Indoor Golf Group Challenge utan även på våra 20 golfcenter runt om i Sverige och i våra olika kanaler, hela 2022. Till detta ingår även ett aktivitetspaket med bland annat anpassade event på våra center, platser i Pro-Am & exponering under tävlingen.

Exponering
Varumärkeskoppling
Kundrelation

Partner

Som Partner ges ni möjlighet att nå ut via Indoor Golf Group Challenge med goda exponeringsmöjligheter via tävlingen och dess kringliggande kommunikation. Ni får även exponering via Indoor Golf Groups alla center och ges möjlighet att arrangera event i våra center, får platser i Pro-Am mm.

Exponering
Varumärkeskoppling
Kundrelation

Sponsor

Som Sponsor ges ni möjlighet att nå ut via Indoor Golf Group Challenge med goda exponeringsmöjligheter via tävlingen och dess kringliggande kommunikation. Ni får även exponering via Indoor Golf Groups center och ges möjlighet att arrangera mindre event i våra center, får plats i Pro-Am mm.

Exponering
Varumärkeskoppling
Kundrelation

Beställ hålsponsorpaket eller Pro-Am-paket

Här kan du handla våra paket direkt. Har du några funderingar eller frågor kring dessa paket eller vill diskutera andra paket kan du använda kontaktknapparna nedan så kontaktar vi dig så snart vi bara kan.

Team Indoor Golf

4 unga elitspelare med målet att nå världstourerna.

Redan 2021 påbörjade Indoor Golf Group sin satsning om att stötta svensk golfs utveckling genom att skapa Team Indoor Golf. Det består av 4 duktiga svenska herrspelare som står på randen att försöka etablera sig i Europa: Adam Blommé (vinnare av MoreGolf Mastercard Tour 2021), Mikael Lindberg (vinnare av MoreGolf Mastercard Tour 2020), Felix Pålson (etablerade sig på Challenge Tour 2021) och Adam Eineving (vinnare på MoreGolf Mastercard Tour 2021 & vinnare av FootJoy Birdieligan 2021).

Förutom ekonomiska bidrag får även spelarna i Team Indoor Golf ta del av de Wild Cards vi blir disponerade för att vi arrangerar Indoor Golf Group Challenge, och som vi kan byta med andra arrangörer för att få starter på fler tävlingar. Team-satsningen är ett helhjärtat försök att få ut fler spelare på världstourerna och därmed växa sporten genom ökat intresse. Läs mer på Teamets sida →

TrackMan

Two radars. One camera. Zero doubt.

TrackMan ligger bakom tekniken för simulatorerna på alla Indoor Golf Groups golfcenter. Under tävlingsdagarna kommer TrackMan vara en naturlig del av upplevelsen och du som besökare kommer bland annat själv kunna testa att slå på rangen med TrackMan och även testa en likadan simulator som Indoor Golf Group har på sina center!

Biljetter

Alla besökare under tävlingsdagarna kommer förutom en riktigt bra eventupplevelse på plats även få partnererbjudanden samt gratis prova-på-timmar på vilket som helst av Indoor Golf Groups center. Entrébiljetter köps på plats.

Juniorer födda -01 eller senare går in gratis på eventet
Biljetter för övriga kostar 100:-

  Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy om vår hantering och behandling av personuppgifter
  Integritetspolicy