fbpx

Den stora vinterkampen är här. En tävling mellan landets universitet och högskolor om vilka som har de bästa golfspelarna. Vilka kommer stå överst på pallen? Var med vinterns stora kamp! Anmäl ditt lag idag!

Tävlingen är en fyramanna scramble. Varje skola får ställa upp med obegränsat antal lag. Tävlingen spelas över sex ronder där de två sista ronderna har dubbla respektive trippla poäng så det blir spänning till sista ronden.

Första ronden släpps 27:e dec. Mer info om när de olika ronderna släpps hittar du nedan. Anmälan stänger 15:e mars. De fyra första ronderna kan spelas när det passar fram till 15:e mars. De två sista ronderna spelas efter sista anmälningsdatum.

Anmälningsavgift: 400 kr/lag (100 kr/person)
Spel/bokningsrabatt: 50% på ordinarie pris.
Inför varje omgång så kommer den person som är lagkapten att erhålla information om vilken bana som vi spelar på tillsammans med en kod som används vid bokning av speltiden som ger 50% rabatt.

Tävlingen / regler

 • Lag om fyra man
 • Scramble regler
 • Alla scorer ska föras i Golf GameBook.
 • Runda fem= 2x poäng
 • Runda sex= 3x poäng

Ronder

 1. 27:e dec
 2. 24:e jan
 3. 15:e feb
 4. 3:e mar
 5. 7:a apr
 6. 19:a apr

Handicap för scramble:

 • Spelaren med lägst spelhandicap multiplicerar sin spelhandicap med 0,2
 • Spelaren med näst lägst spelhandicap multiplicerar sin spelhandicap med 0,15
 • Spelaren med tredje lägst spelhandicap multiplicerar sin spelhandicap med 0,1
 • Spelaren med fjärde lägst spelhandicap multiplicerar sin spelhandicap med 0,05
 • Resultaten från punkt 1–4, inklusive eventuella decimaler, adderas
 • Summan, avrundad till närmaste heltal, blir lagets spelhandicap

Info om scramble

Samtliga spelare slår varsin boll från tee. Därefter väljer laget från vilket läge (d v s från vilken boll) de vill fortsätta spela och markerar den. Spelarna placerar därefter i valfri ordning sina bollar inom ett visst bestämt avstånd, till exempel ett scorekort eller en klubblängd, dock inte närmare hålet, och spelar sina slag.

Spelet fortsätter på samma sätt, dock att man återskapar läget i bunker t ex genom att kratta. Ett hål är avslutat först när alla spelare i laget haft möjlighet att håla ut och därmed förbättra lagets resultat. Lagmedlemmar får ge varandra råd.

Smarta appar att ladda ner för att få ut maximalt av din upplevelse

Sweetspot

Sweetspot är det bokningssytem vi använder för boka tider på våra anläggningar. Du behöver ha ett Sweetspotkonto för att boka och betala dina bokade tider.

GolfGameBook

Golf GameBook är det scoring-app vi använder. Ni kommer kunna följa ert eget resultat och alla deltagare resultat löpande i golfappen Golf GameBook där all officiell scoring görs.

Trackman-appen

TrackMan Golf är appen som håller koll på alla dina TrackMan-aktiviteter. Appen underlättar också väsentligt att spela i inloggat läge när du är på en simulator.

  Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy om vår hantering och behandling av personuppgifter
  Integritetspolicy