fbpx

IGG Winter Challenge #2

Indoor Golf Group Winter Challenge är MoreGolf Mastcard Tours inomhustour för herrar med 3 tävlingar som spelas i TrackMan-simulatorer och är öppen för både proffs och amatörer. IGG Winter Challenge #2 är den andra tävlingen och ingår i tourens Order of Merit. Topplaceringarna i OOM tilldelas Wild Card till Indoor Golf Group Challenge på Allerum GK v.34 2022.

Information

Speldatum: 29 nov – 5 dec 2021 (kl 8-21)
Sista anmälningsdag: 26 nov kl 18:00
Deltagare: Öppen för Nordiska proffs och amatörer (max 3,4 i Hcp)
Prispengar: Minimum 100 000 SEK
Startavgift: 1000 SEK för proffs (PGA & NA) och 550 SEK för amatörer (AM & REAM)
Simulatorhyra: Ingår i startavgiften för proffs och amatörer på alla IGG-center. Utanför Sverige gäller rådande hyra för TrackMan-simulatorer.
Spelplats Sverige: Valfritt Indoor Golf Group-center (länk)
Spelplats övriga länder: Valfri facilitet med TrackMan-simulator
Max antal spelare: Obegränsat
Länk till anmälan: https://golf.se/for-spelaren/tavlingar/more-golf-mastercard-tour/winter-series/igg-winter-challenge/

Spelinställningar i TrackMan
 • Course: Royal Troon
 • Format: 18 holes Strokeplay
 • Tee: Blue, 6591 meters
 • Fairway Firmness: Hard
 • Green Firmness: Hard
 • Pins: Hard
 • Wind: Breezy
 • Putting: Manual (gimmie <2,4 meters)
 • Stimp: 10

I Sverige är Indoor Golf Groups anläggningar exklusiv spelplats för tävlingen (ev tävlingsronder som spelas i andra anläggningar i Sverige är inte valida). Tävlingsronder kan spelas mellan kl 8-21 på alla IGG-center på bemannade tider, för bästa möjlighet till teknisk support. Utanför Sverige kan Nordiska spelare spela i valfri anläggning men utan garanti på tekniskt support.

Starta tävlingen i TrackMan:

 1. Tävlingsinbjudan skickas till den mailadress du har registrerat på ditt GolfBox-konto där du anmälde dig. Acceptera inbjudan. OBS! Din TrackMan-profil måste vara registrerad på samma mailadress som du fick inbjudan till för att du ska kunna hitta och starta tävlingen.
 2. Innan du startar din runda: säkerställ att den TrackMan du ska spela i är uppdaterat till den senaste mjukvaran version 8.1. För att din runda ska vara valid måste den spelas i version 8.1. Alla TrackMan´s i Indoor Golf Groups center är redan uppdaterade till 8.1.
 3. Innan du börjar spela: se till att logga in på din TrackMan-profil som du fick tävlingsinbjudan till och spela din runda inloggad. Du trycker på Sign in för att logga in, längst ner till vänster på skärmen. Det är inte tillåtet att spela som Guest Player.
 4. Ditt Username i TrackMan måste vara samma som ditt riktiga namn – det är ditt Username som kommer synas i leaderboards i TrackMan.
 5. När du är inloggad på din profil hittar du tävlingarna du accepterat inbjudan till under Tournaments. De heter heter IGG Winter Challenge #1, #2 och #3. 
 6. Du måste filma din runda med mobilkamera. Detta måste göras p.g.a. 1) man ska kunna validera att man själv har spelat sin runda 2) vid eventuella tekniska problem finns möjlighet för tävlingskommittén att använda videon för bedömning om korrigeringar i resultat.
 7. Spela klart rundan – när du väl har startat har du inte möjlighet att avbryta och spela om.

Royal Troon är en klassisk linksbana på Skottlands västkust som grundades redan 1878 och har ett av världens mest kända korthål: ”Postage Stamp” eller ”Frimärket” talar väl för greenens storlek. Det var här som Henrik Stenson tog sin seger i the Open Championship 2016.

  Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy om vår hantering och behandling av personuppgifter
  Integritetspolicy